2019-02-14
今晚又再次光顾Holly Brown, 早排同事食过话好抵, 平日日子每晚6点后, 只要每人order一杯正价饮品, 所有野食除左甜品, 都有半价优惠!!! 餐厅主sell西餐, 主打pancake、甜品, 仲有唔少西餐例如沙律、PIZZA、Burger、意粉、意大利饭等.... 刚下班时间, 人流不算多, 餐厅内环境灯光偏暗, 什有浪漫格调~先order野饮, 我就拣左【蓝色云呢拿milk-shake】HK$58粉蓝色云呢拿milk-shake上加上cream, 令口感更为幼滑, 云呢拿味突出, 唔会过甜, 不错~拣左两款西汤饮下, 半价后价钱合理, 份量都大大碗两款汤比较, 龙虾汤味道相对较浓【龙虾浓汤】HK$70 (原价)味道浓郁, 虾膏味非常突出, 可惜只有流质汤, 没有任何汤料, 未能满足口感【忌廉蘑菇汤】HK$70 (原价)想满足口感, 建议拣忌廉蘑菇汤, 汤中有唔少蘑菇幼粒, 蘑菇味很突出, 仲有淡淡忌廉香味【和牛鸭肝汉堡包】HK$228 (原价)汉堡包面烘至微脆, 内侧涂上了薄薄牛油, 夹住汉堡扒、鸭肝同埋腌制过既洋葱, 虽然呢款汉堡包没有加沙律酱/茄汁, 鸭肝既油份
蓝色云呢拿milk-shake
拣左两款西汤饮下, 半价后价钱合理, 份量都大大碗
两款汤比较, 龙虾汤味道相对较浓
【龙虾浓汤】HK$70 (原价)
【忌廉蘑菇汤】HK$70 (原价)
忌廉蘑菇汤
【和牛鸭肝汉堡包】HK$228 (原价)
汉堡包面烘至微脆, 内侧涂上了薄薄牛油, 夹住汉堡扒、鸭肝同埋腌制过既洋葱, 虽然呢款汉堡包没有加沙律酱/茄汁, 鸭肝既油份渗出, 而且味道较重, 整体食落唔会太干, 亦唔会太重口味。
和牛鸭肝汉堡包
【牛肝菌松露酱汁阔条面】HK$168 (原价)
阔条面多汁, 非常creamy!! 面质软硬刚好, 松露味很突出, 加上有爽既牛肝菌, 味道一流!
牛肝菌松露酱汁阔条面
最后点少得甜品, 呢间分店晚市终于推出返Pancake喇!! (上次黎冇)
Order左个【比利时朱古力Pancake】HK$168
Pancake制作需时, 大约要等20mins, 所以要预返时间order
上台时, 不但令我地哗哗声, 更吸引唔少邻座食客望
三件厚Pancake叠到高高, 系送上台时, 已经见到Pancake摇摇下, 尽显松软度!
比利时朱古力Pancake
顶层有手心般大既朱古力立体球, 另外再上一小樽热朱古力酱
将热朱古力酱淋至朱古力立体球, 球状会慢慢溶化, 慢慢流落下层pancake, 很邪恶
原来球体中仲有个Macaron, 多重惊喜
Pancake果然很有松软度, 几乎入口即溶, 朱古力味道浓郁, 只带微甜,
因为我地太兴奋将热朱古力酱全部淋上, 令Pancake充满浓郁朱古力味, 覆盖了pancake本身既蛋香味,
建议先淋少少热朱古力酱, 再慢慢沾上朱古力酱食。
食物比起上一次黎既水准有所进步, 服务更是招呼周到, 而且又有折扣优惠, 确系抵食!