2023-11-12
今日同朋友经过金巴利道发现肚饿想揾餐厅食嘢嘅时候,先知道原来喺呢条街中央位置有间传统韩食屋,望一望餐厅出面嘅Menu见到晚市烤肉放题成人价钱只需$278,几抵,又试吓先!呢间餐厅装修布置好沉实稳重,用上咗好多有意境嘅挂画,灯光光猛,干干净净,见到都吸引咗唔同国籍嘅游客嚟食!✔️$278/90分钟晚市烤肉放题呢个价钱已经包括任食多款牛肉、猪肉、鸡肉、羊肉等,亦有提供海鲜、韩式熟食、一品料理、汤品、石锅饭等等,饮品任饮。我哋仲加埋$38升级食埋加拿大prime雪花牛肉、加拿大3A雪花牛、帆立贝等。▪️呢度真系实现咗我同朋友疯狂食肉嘅愿望,点咗好多款肉类,主打当然系牛肉:牛仔骨、牛肋骨肉、特级牛颈肉、薄切牛板腱、盐烧牛舌、牛肉、3A雪花牛、prime雪花牛肉,又叫咗猪肉:五花腩、黑毛猪腩、猪颈肉。几款肉类入面已经有截然不同嘅口感,有啲厚实啲、有啲软腍腍啲、有啲爽口啲,而且肉类大部份都系腌渍过,有浓厚嘅酱油味,烧完已经可以即刻放入口。▪️最钟意当然系价钱升级食到嘅3A雪花牛,肉质真系特别柔嫩!当然唔少得prime雪花牛,牛肉油花靓到一放上网上烧就抢晒火,特别用盐腌过调味,烧完唔使点酱汁就可以放落口,
✔️$278/90分钟晚市烤肉放题
▪️最钟意当然系价钱升级食到嘅3A雪花牛,肉质真系特别柔嫩!当然唔少得prime雪花牛,牛肉油花靓到一放上网上烧就抢晒火,特别用盐腌过调味,烧完唔使点酱汁就可以放落口,食到原汁原味嘅肉味。
▪️自己都试过好多次食生牛肉,点咗呢度嘅他他牛肉,用蛋浆捞匀食特别滑溜,夹杂埋蒜片一齐嘅方法好韩式。
▪️帆立贝虽然细细粒,但系好新鲜,最开心系已经落咗好多幼细蒜蓉酱调味,特别香。
▪️辣泡菜汤好足料,入边有劲多肉粒,所以除咗香辣嘅泡菜味,仲有好丰富嘅肉味!