因为连续几日睇水星街的中医伯伯,所以又系附近开饭,今日试左街口的乐群。叫了两个套餐,胜瓜咸蛋浸肉片,菠萝京都骨,每个$43,包例汤、白饭同饮品。先黎例汤,系清补凉煲猪肉,净系睇都觉得几好味,饮落果然几好,几足火候。然后两个𩠌虽然都几好味,但系份量就几少,好似几唔抵。胜瓜咸蛋浸肉片比想像中多汤,得一只咸蛋黄,蛋白好少好稀,肉片份量普通,感觉太水汪汪;菠萝京都骨我食个几件都少肉,有肉既唔多。白饭睇落好靓,所以特登影相,点知最唔掂系佢,松散无饭味。饮品叫左奶茶同好立克。奶茶落奶好重手,顶唔顺倒左三分一杯,再请伙计帮我加茶,跟住就饮得出茶味啦,又几好wo。返屋企睇下,最近一篇食评竟然系旧年九月,差不多一年无人写佢D食评!其实佢D野都OK,可以加多少少份量就会好D。

清补凉煲猪肉
胜瓜咸蛋浸肉片
菠萝京都骨
白饭
2010-08-16
清补凉煲猪肉
菠萝京都骨
  • 菠萝京都骨,奶茶(少奶)