2021-07-13 44 浏览
其实呢间野转左手之后都无入过黎,前身真系好麻麻啦。是晚好齐人想食餐饭,因为限聚令真系好耐无一班人一齐食饭啦,终于入左黎财记试下,我地都好守规矩分两枱㗎,叫左啲𩠌就唯有夹开一半分去另一张枱啦。我都唔知叫左几多个𩠌了,好似都有八、九个,仲加左个汤,又送白饭又送野饮咁,八个人埋单都系七百九十几蚊,居然一人唔使一百蚊认真超值。因为好多𩠌都唔系我呢边上枱,未影就夹左,所以呢只影啲完整版啦。鱼香茄子煲好大兜下,咸鱼味香口,茄子走油好味噃,辣辣地送饭劲正啰。咸鱼蒸肉饼卖相一般啦,但个咸鱼靓野黎㖞,超正,睇得出我地好钟意点咸鱼嘅𩠌~姜葱鱼云鱼腩煲又系大大煲,劲入味,自己去街市买鱼头都唔平,抵食呀。最后呢兜系芫茜皮蛋鱼头汤,劲浓好好饮,饮完无口渴唔系师傅汤。仲左椒盐九肚鱼,黄金鲜鱿,菠萝生炒骨,腐乳蒸滑鸡,马拉盏通菜,八珍豆腐煲㗎,但无影相了。真心抵食㖞,仲要个场好劲冷气,够凉真系好重要,尤其系夏天嘛~
其实呢间野转左手之后都无入过黎,前身真系好麻麻啦。

鱼香茄子煲
咸鱼蒸肉饼