2016-07-10
周围行下睇下食咩晚餐好,比佢个餐牌吸引住,有好多款野食拣。前菜叫咗2样,分别系麻香木耳同麻辣鸭肾。呢2款前菜都系麻麻地,麻辣一啲都唔麻同唔辣。木耳食落去唔似木耳口感。主食可以分为铁板锅,打边炉同埋烧肉。我地今次拣咗极上牛肉铁板锅,睇张相好大份咁,好似都够3~4人分量。上到枱,个锅同张相嘅相似度有成9成,无呃人。其实堆到咁高,下面有好多芽菜垫底。呢个锅,9成系菜,得上面果几块系肉,钟意食肉嘅你,铁板锅可能唔系你嘅菜啦。睇个颜色,以为好辣,其实一啲都唔辣,少少清清地嘅味。因为成锅都系菜嘅关系,额外叫咗份乌冬加落去,好食,吸咗啲汤嘅味,牛肉新鲜,无雪味。2个人食咁多个锅食完好饱,但唔觉济,可能因为菜嘅关系。但价钱有啲贵,300蚊,菜锅加几块牛肉。有一款饮品好吸引,枪形饮料机上。上到枱自己禁出黎,有得玩,有得饮,自拍最岩。餐牌写2人份,我觉得3人都够,因为有成1L咁多。佢仲要系计人头比杯,而杯入面有粒大冰,够晒冻。