2017-06-29 1814 浏览
因为一早就订咗枱,所以我同朋友4人去到就即刻就坐!高街呢度好多西餐厅,好多都系Open嘅设计,呢间都唔例外,里面装饰用咗好多厨具吊喺天花板,墙壁嘅壁画都好色彩丰富,灯光偏暗,十分适合情侣和几个朋友聚餐餐牌上有好多猪嘅菜式,友人因为长期便秘,所以就先点一个Caesar Salad清清肠胃。两块烟肉非常脆,个沙律酱都好甜好食,而且啲菜几新鲜,好爽口Starter 就点咗 French mussel pot with fries 加半份Jack daniel's BBQ ribs,我就唔食海鲜嘅,不过朋友都赞佢个白酒汁几配青口,而且薯条都好香脆!而个ribs酱汁我就略嫌过酸,如果甜多少少就更惹味喇,而且份量都多,每人有两大条骨,啲肉好淋,一叉就骨肉分离入口即溶Pasta 就整咗个素食嘅Wild mushroom parpardella,我真系十分满意个cream sauce,够'杰'好重cream味,加埋el dente嘅阔条面真系一流,加上野菌好香又甜,我一个人阴啲阴啲食咗半碟最后main就叫咗12 oz organic rib eye steak (medium rare),呢个就一般般

Classic  caesar  salad

Jack  daniel's  BBQ  ribs  (half)

Wild  mushroom  pappardella
最后main就叫咗12 oz organic rib eye steak (medium rare),呢个就一般般喇,唔够牛扒香味,肉汁都唔太多,反而伴碟嘅炖蔬菜好香好淋好好食
12oz    Organic  rib  eye  steak

因为我用咗个app订座7:30pm前入席单点食物都半价,所以就非常抵食。
再有折一定会番嚟食个pappardella
2017-06-28