2018-10-25
由油麻地行到黎佐敦揾到呢间唔错嘅Cafe其实都成日行过但无次入去,今次一于试下食个癫拿~估唔到又几好味~无叫2人餐因为大家都无咩胃口,小食又无咩啱食(要戒口),所以叫左2个三文鱼餐。是日餐汤系蘑菇忌廉汤,汤底忌廉够香,而且有好多菇粒,有咬落又好好饮。之后系沙律,虽然普通咗少少,但个沙律汁微酸得黎又唔觉腻,芝士碎都好多,菜又新鲜,唔错。不过之后要再等一阵先上主菜,三文鱼味道偏淡,要配埋个汁先有味道。最喜欢个薯蓉,唔似出面个d只系得牛油味或者得个滑字,入面仲有粒粒薯仔肉好爽口,好味到食埋男朋友个d薯蓉。配菜系炒菇都唔错,不过我地就唔食烟肉,所以无食到个烟肉卷。最后呢个餐包饮品,叫咗个热嘅热情果茶,问落仲可以少甜,少甜味道好啱我又够香,好饮~~ 见好多女仔都黎食甜品,我谂下次都会再黎试下,同埋试下d 手工啤~
揾到呢间唔错嘅Cafe