2018-08-20 47 浏览
听朋友介绍,话呢到有得食俄罗斯菜,所以我就约人试试佢! 原来呢间餐厅系上海派俄国菜,系俄国菜因为俄罗斯内战而流入上海,演变成上海派俄国菜,相当有趣。所以我地就嗌左上海派招牌罗宋汤,呢个汤好足料,色泽深,味道香浓,带点微辣,但与平时饮的罗宋汤差唔多,所以大家唔洗惊饮唔惯。跟住我地嗌左个传统迷你虾多士,呢个迷你虾多士相当迷你,味道不错,我个人几喜欢佢个伴菜,酸酸的,几开胃。另外呢个茄汁猪扒饭同一般食到的猪扒饭差唔多,炒饭底,但猪扒大块厚身,茄汁味浓,味道尚可,唯饭底有点苦。呢个招牌烤羊架真系要重点介绍下,佢个羊架个熟度刚刚好,调味刚刚好,亦唔会太重羊骚味,但却不失羊肉本身鲜味和香味,外脆内嫩,值得一试!