2015-09-29 500 浏览
中秋节翌日,又有一日假放。见今日天气几好就同我朋友出街行吓, 点知个朋友唔得闲想去画画咁我哋就去咗全湾一间嘅众workshop画画啦。画完画之后都天黑喇,朋友就食埋饭先返屋企啦。呢间餐厅系我哋画画嘅地方附近,因为我哋都知道依一间野有热食再加甜品。为咗食完个晚餐唔使再行来行去就可以食甜品就拣咗呢间餐厅食。环境都舒服全部都以沙发为主,又放左啲玩具比客人玩,地方好整洁,而且装修环境布置精致。主菜我哋大叫左一个卡邦尼意粉,意粉汁好浓味又吾会话太腻,而且好creamy。意粉口感非常烟韧,职员亦有配上一樽的芝士粉给我们,但味道已经很足够。而且烟肉都几多下,又唔会话太肥腻。上菜时候摆设甚为精美。另外我叫咗一个蓝莓汁最后一个用餐结尾就是甜品,爆谷雪糕,我叫这甜品做爆谷山,雪糕好上面铺满炮谷。虽然啲爆谷系雪糕上面,但爆谷都好脆卜卜,味道甜甜地,雪糕好名冻,都吾会太甜。脆卜卜既爆谷配上软绵绵嘅雪糕,都好配合。创意度极高,又睇得又好食。

主菜我哋大叫左一个卡邦尼意粉意粉汁好浓味又吾会话太腻,而且好creamy。意粉口感非常烟韧,职员亦有配上一樽的芝士粉给我们,但味道已经很足够。而且烟肉都几多下,又唔会话太肥腻。上菜时候摆设甚为精美。
另外我叫咗一个蓝莓汁
蓝莓汁
最后一个用餐结尾就是甜品爆谷雪糕,我叫这甜品做爆谷山,雪糕好上面铺满炮谷。虽然啲爆谷系雪糕上面,但爆谷都好脆卜卜,味道甜甜地,雪糕好名冻,都吾会太甜。脆卜卜既爆谷配上软绵绵嘅雪糕,都好配合。创意度极高,又睇得又好食。
爆谷雪糕
2015-09-28