2012-08-06
九龙城除左泰国菜出名之外,其实仲有一间中菜馆都几出名-谭点,以食点心为主,前年去过食,觉得好味又有特色,今次再来到九龙城又去食了,介绍埋亲戚一齐去食,平日夜晚的7:30到,冇乜人,感觉好free,太耐冇来过,原来已开左分店,系长沙湾,因为咁d师父过晒去分店帮手,变左总店反而冇左d特色点心...有点唔开心呀...不过都冇所谓啦,其他的都好食。4个人,叫左十几碟,等食中,好多点心呀~要介绍下先,虽然之前有写过~!珍宝鲜虾肠,分开左一件件,食起上来好方便,肠粉唔算好滑,个皮较厚,虾都系好大粒,好爽口,如果肠粉薄身d会更好呀。星星脆鱼肠,入面系脆鱼来的,口感脆,不过油左点。青芥脆虾一口汉堡仔,喱个系必食,个卖相好吸引,点心系汉堡更加特别,中间夹既系脆虾饼,小小既脆虾饼入面真系有粒虾,好爽口,加上沙律酱味道醒胃,几好食。 沙律香芒盏,好靓既甜品,馅系苹果沙律,都几清新呀。甘荀咸水角,个卖相真系好似甘荀,好正呀,皮外脆内软馅料适中,几好食。蜂蜜鸡蛋散,冇咩特别呀。黑鱼子花菇蒸烧卖,好大粒烧卖,食落多肉汁,几好食。鹌鹑蛋蒸烧卖,太耐冇食过,必食,本身太想食之下feel好食呀。荀尖虾饺皇,皮唔算好薄,
星星脆鱼肠,入面系脆鱼来的,口感脆,不过油左点。 青芥脆虾一口汉堡仔,喱个系必食,个卖相好吸引,点心系汉堡更加特别,中间夹既系脆虾饼,小小既脆虾饼入面真系有粒虾,好爽口,加上沙律酱味道醒胃,几好食。
沙律香芒盏,好靓既 甜品,馅系苹果沙律,都几清新呀。 甘荀咸水角,个卖相真系好似甘荀,好正呀,皮外脆内软馅料适中,几好食。 蜂蜜鸡蛋散,冇咩特别呀。 黑鱼子花菇蒸烧卖,好大粒烧卖,食落多肉汁,几好食。 鹌鹑蛋蒸烧卖,太耐冇食过,必食,本身太想食之下feel好食呀。 荀尖虾饺皇,皮唔算好薄,入面粒虾好大,爽口鲜味,唔错。 蜜味叉烧包,细细个的,有3个,味道普通啦。
keep到水准,定好食左喱,可惜冇左几个特色点心,如果唔系一定更加满足,价钱上唔算好贵,几低食,下次会再去呀~!