2019-09-01
唔使讲都知今日梗系女友放假啦,唔系点会出旺角食饭呢😆收工喺旺角整完少少野,就揾到喺女人街依间喜惶饮茶,糸Openrice见到啲食评写啲点心以鲜牛肉为主,所以带女友依位牛魔女王去试吓🤭两页餐牌,点心应有尽有,当然点返几款特色点心啦⋯⋯😍例汤绝对冇味精,一饮就会知道系自然嘅鲜味,唔信嘅话,饮一啖就知😋竹炭熔岩奶黄流沙包,食𠮶时真系要小心,随时辣亲咀,奶黄流心唔太甜,竹炭包皮咬落去系比普通包皮偏实少少,即系话可能无用膨胀剂,比较健康😍炸两同出面粥舖嘅炸两系唔同,中间油炸鬼炸到好脆,咬𠮶阵时要慢慢咬,因为中间非常脆好容易吉亲咀😂虫草花鱼肚鸡,啲鸡非常滑,鱼肚索晒啲鸡汁非常野味👍🏻👍🏻鲜肉小笼包,肉汁非常多🤩凤爪酱汁非常浓郁,基本上我食咗大半碟😂主角就系芝士牛肉黄金包,老板亲自同我讲,个包系用牛嘅大髀罅肉去做馅,因为老板屋企人系做牛肉批发,所以先可以拎到咁特别嘅部份去做依个黄金包,唔怪得啲牛肉劲弹牙啦😍😋紫薯南瓜小丸子,绝对冇油腻嘅感觉,外脆内软,最紧要系唔太甜👏🏻👏🏻食埋个芒果布甸,圆满的一餐😁
两页餐牌,点心应有尽有,当然点返几款特色点心啦⋯⋯😍
虫草花鱼肚鸡,啲鸡非常滑,鱼肚索晒啲鸡汁非常野味👍🏻👍🏻
鲜肉小笼包,肉汁非常多🤩
凤爪酱汁非常浓郁,基本上我食咗大半碟😂
食埋个芒果布甸,圆满的一餐😁