呢度嘅《特选天丼》食材好丰富,总共有8款天妇罗食材,包括一个流心「炸蛋」,食到咁上下,夹开个蛋,蛋黄浆流出来捞饭食!相比起喺其他餐厅食嘅巨型天妇罗鱼,我比较钟意呢间唔同种类嘅细鱼块配搭,而且啲鱼都系比较嫩滑,有鱿鱼、鳗鱼、海鳗等等… 详细可以睇餐牌。而且虾喺大条,有口感,终于唔喺食炸粉(当然唔可以同日本食嘅相比)。虽然呢餐热气,但间中食到咁丰富嘅食材真喺好满足!《紫苏牛柳》真实个样同张相好唔同,但有份量4粒,都算合理。食第一粒牛果时,有一种好浓烈嘅味道喺口腔内,但唔系牛味,又唔肯定系咪紫苏叶嘅味道,唔知系咪炸咗后,味道会咁样。食第二粒时,味蕾就觉得食落冇咁浓烈,似乎食得出两者之间嘅合衬。

特选天丼

2023-01-10