2019-03-19
好多次行过尖东去红磡嘅天桥,都会见到笑容满面嘅伯伯,喺度派一张设计同印刷非常精美嘅小店传单,今日终于的起心肝帮衬间小店。一入到小店里面闻到浓浓嘅咖啡香味,更重要的发现系,佢哋好有夫妻相 - 两个都系笑容满面,对人好热心、亦好肯去学习,好积极咁样学广东话👍🏻👍🏻👍🏻原来系小店里面坐镇的系伯伯的太太,售卖面包早餐咖啡,好sweet sweet 的一对💕💕太太热心的介绍店内的配搭和选择我今日点左个Caramel Latte, 店主嘅太太仲好细心咁问我,需唔需要叮热个三文治,咖啡洗唔洗用Soya Milk 🥰🥰🥰 晨早感受到人间的温暖💖💖💖Brown Bread 除咗健康,仲非常饱肚,有口感😍😍😍食左半份,就已经饱左,可以留返半份晏小小食👍🏻👍🏻👍🏻唔洗好似平时咁,一早食完个早餐,未到1点放饭,就肚打鼓🥁