2020-03-05 1140 浏览
咁早起身可以食早餐嘅选择其实唔系好多( ´▽` )ノ𠮶日我哋五点几六点就起咗身╮( ̄▽ ̄"")╭,发觉原来可以咁早开门嘅铺头或者系酒楼唔系咁多,于是乎我个friend就带咗我嚟呢间东方饭店。佢话呢间饭店虽然好简陋,卫生唔系咁好,不过佢啲嘢食系几好味,而且仲有另一个可取嘅地方,就系佢有露天嘅坐位(即系街边)。喺而家咁严峻嘅疫情下,其实都真系感觉安全啲嘅,因为环境冇咁局促。佢哋嘅价钱都系划一晒嘅,例如所有点心都系$20,肠粉就$21,所有包类就$16,我觉得都几合理。我哋就叫咗鸭脚扎同埋肠粉,但呢度冇麻将𠮶啲㗎,甜酱都要自己走去攞。跟住我哋再叫咗一笼鲜竹卷,同埋虾饺。鲜竹卷真系好好食,佢里面嘅料好多,我自己就最惊食𠮶啲淋谢谢嘅鲜竹卷,呢度嘅好实,里面嘅猪肉好爽口。虾饺感觉好新鲜,我都有啲惊讶个虾饺系卖$20咋。总括而言,我觉得呢度都值得推介,除咗个卫生环境好似有啲唔理想,咁因为始终都系喺街边度食。不过听我朋友讲话其实七点之后,就入要返落铺头食㗎喇,冇街边位。
咁早起身可以食早餐嘅选择其实唔系好多( ´▽` )ノ

跟住我哋再叫咗一笼鲜竹卷,同埋虾饺。

虾饺感觉好新鲜,我都有啲惊讶个虾饺系卖$20咋。