2009-08-17
有朋友中左六合彩, 中六合者当然要请食饭我地大伙儿决定豪一豪去北京楼食北京填鸭原来北京楼都有好多游客, 虽然系平日都超多人, 一定要订位当见到自己只鸭片紧皮既时候已经流哂口水, 等紧之际有师夫表演拉面, 三两下已经拉好, 获得全场掌声期待已久既北京填鸭终于上枱, 一只鸭可以切两碟皮, 我觉得有少少失望, 味道系好味, 但d肉稍为厚左少少, 个酱我就超钟意, 一定要搽酱先好食炒拉面 – 有少少肉丝, 个面唔油不过面质就林左d, 似系焗多过炒饺子 – 同普通上海店既差唔多, 个涵入面系成旧猪肉冇菜既黄花鱼 – 卖相睇落唔系好靓但个汁无得弹, 好醒胃云吞鸡 – 个汤冇味精, 好正, 我地六个人, 每人分到一碗葱油饼 – 超多葱, 食到一口都系葱味味道系ok, 并非超水准个人认为如果有钱可以去试下, 虽然有view 但人太多食唔到环境同气氛名气大过食物质素及服务
我地大伙儿决定豪一豪去北京楼食北京填鸭
原来北京楼都有好多游客, 虽然系平日都超多人, 一定要订位
饺子 – 同普通上海店既差唔多, 个涵入面系成旧猪肉冇菜既
黄花鱼 – 卖相睇落唔系好靓但个汁无得弹, 好醒胃
葱油饼 – 超多葱, 食到一口都系葱味
味道系ok, 并非超水准
名气大过食物质素及服务