2023-01-13
1913 浏览
上星期食屋企人生日饭🎂,好多朋友仔都介绍斗滚,所以特登book位试下。座位位置比较狭窄,同后面枱都几近,店员又经常出入,坐得唔太舒服。1️⃣首先嚟嘅系鸡煲 (可任食),一共食咗三煲,第一次叫小辣,因为未掌握烹调时间,所以肉质比较硬,但味道可以;第二次叫咗BB辣,煮得啱啱好,味道不错;第三次同样叫BB辣,完全没有辣味,没有鸡煲酱的味,完全不似鸡煲。2️⃣之后嚟系蒸海鲜,全部海鲜上都放咗蒜蓉。除了鱼同鲍鱼都算ok之外,其他都麻麻地,无鲜味,肉质好鞋。之前睇相见到有蛏子,但系无,觉得几失望🙀。3️⃣再嚟嘅系虫草乌鸡汤,非常足料,而且好够味道,应该冇味精,好好饮。🌟同时间,上咗象拔蚌刺身 (额外加钱)。咁多食物之中最好,好有鲜味,而且好爽口。4️⃣饮剩嘅汤会加鸡汤用嚟打边炉,手切牛颈脊+出面拎到嘅配料都可以任食,牛肉嫩滑,而且很重牛肉味,值得重复再叫,但其他配料一般,而且选择唔多。😼小熊私心评分:60/100价钱只系$328,仲有部份可以任食,但系只有汤同牛肉系OK,其他只系一般,坐得唔舒服,所以CP价唔高。
😼小熊私心评分:60/100