2018-09-15 232 浏览
港拉面喺香港都大大小小开左唔少, 好食嘅拉面呢系相当吸引嘅, 最近喺旺角山东街做开咗一间别天神,行过咁咪入去试下啰,呢间拉面用全自助嘅方式,即系话冇人service只要喺门口一部自助落单机自己落单,用八达通畀钱,罗住张单然之后俾工作人员佢就开始制作,然后坐低就等食 。都系同香港人追求快靓正嘅原则相同。我点咗一个别天神套餐 $105,坐低畀张单畀工作人员大概唔使十分钟左右就可以有得食。个面系卖相正正常常,有里面有拉面,叉烧,葱花,温泉蛋同埋黑木耳丝。 个面呢就普普通通,软硬程度适中,但咬劲不足,汤底也不过不失,有味,但唔算鲜甜,温泉蛋几好,有流心,但无酒味,味淋唔够,黑木耳硬咗少少, 叉烧肉味比较淡。整个面嘅味道都系中规中佢唔觉得好好食都唔觉得难食。 饺子就无谓再提,真系普通到不得了,不如去八方云集好食好多,个沙律都系冰冻嘅沙律,同一般薯仔沙律差唔多。服务一般,因为根本无服务,系全自助。环境比较狭窄,大门敞开,夏天比较热,感觉唔系值$105。

沙律
豚骨拉面
2018-08-14
$105 (宵夜)