2013-05-25 3672 浏览
我系入门新手~ 第一次写食评~绝对不是资深食评家, 只系想我手写我心~ 讲下食后感~叫到为食猪mi~ 一听就知我好为食啦~ 最中意同朋友周围试新食店~今次系朋友带我黎食既~ 唔知三木o系韩文系咩意思呢~位于尖沙咀既三木, 系一间上楼既韩国食店. 先经过一个好窄既lift 先上到去~一入去, 巳经闻到浓烈既天拿水味道~ 因为楼下有店舖装修中~冇办法啦....原来间铺都好大~ 入到去, 马上就有位. 一人三人巳经坐左张6人枱. 坐得十分舒适~由于只得三人, 只好叫一个辣海鲜锅~ 原只大八爪鱼, 活生生在我眼前~ 冇花冇假~!!!!!煮左一阵, 终于食得~!!!!!!!!!海鲜锅除左有八爪鱼之外, 仲有蚬,虾~自问自己唔识食, 唔知佢系咪新鲜海鲜喇~ 不过食落都几鲜甜~加上有辣辣泡菜的既汤底, 海鲜加上辣泡菜真的一流~豆腐不是太滑~ 如果可以配上滑豆腐就更好喇~海鲜方面, 大大只八爪鱼, 煮完后烟烟un un~ 同生食有不一样的口感~蚬同虾应该都系雪冻而唔系新鲜的~ 冇新鲜的味道, 不过都冇雪冻味. 因为辣泡菜汤底巳经盖过左佢地本身既味道~总括黎讲都唔错~可以有下一次~
我系入门新手~ 第一次写食评~

绝对不是资深食评家, 只系想我手写我心~ 讲下食后感~

今次系朋友带我黎食既~ 唔知三木o系韩文系咩意思呢~

位于尖沙咀既三木, 系一间上楼既韩国食店.

由于只得三人, 只好叫一个辣海鲜锅~
原只大八爪鱼, 活生生在我眼前~ 冇花冇假~!!!!!

煮左一阵, 终于食得~!!!!!!!!!
海鲜锅除左有八爪鱼之外, 仲有蚬,虾~

豆腐不是太滑~ 如果可以配上滑豆腐就更好喇~

蚬同虾应该都系雪冻而唔系新鲜的~

总括黎讲都唔错~

可以有下一次~
2013-05-18