2014-05-16 911 浏览
星期六, 女朋友想行街, 提议去新都城, 顺便探下契女~!探完契女, 行完街, 已经7点几, 大家都开始肚饿, 见新都城好多餐厅, 顺便食完饭先回家! 但可能到食饭时间,所有餐厅都大排长龙, 女朋友又唔想去其他地方食! 好!我等! 但一世仔最怕等位,  冇人等又唔敢试, 唯有选择一间可以快等到位的餐厅~吉豚屋写食评前见到有位食家写 "未领会到吉豚屋吉列猪扒的优点", 我身同感受, 要同大家分享下....门面好吸引, 门面上挂着好多餐目相, 女朋友见到餐目相非常兴奋20分钟左右就等到位, 坐低后望下餐牌, 好惊喜! 价钱算好平, 一个餐大概50-60元左右,餐牌相片好吸引, 最后我点了吉列猪柳定食, 女朋友点了铁板吉列猪扒定食大概5分钟, 出餐了, 再一次好惊喜! 因为吉列猪柳定食和铁板吉列猪扒定食, 对比餐牌上的相差好远, 虽然餐牌上有同片只供参考, 但心里有点不是味儿餐太细, 猪扒太小! 明白原来价钱平, 因为个餐唔大! 味道不过不失, 吉列猪扒算脆口, 但没有吉列猪扒咬落去有肉汁个种, 但因为价钱平, 很适合学生食, 本人就 "未领会到吉豚屋吉列猪扒的优点", 但以这价钱有这水准,
星期六, 女朋友想行街, 提议去新都城, 顺便探下契女~!

Menu
铁板吉列猪扒定食
吉列猪柳定食
餐太细, 猪扒太小! 明白原来价钱平, 因为个餐唔大! 味道不过不失, 吉列猪扒算脆口, 但没有吉列猪扒咬落去有肉汁个种, 但因为价钱平, 很适合学生食, 本人就 "未领会到吉豚屋吉列猪扒的优点", 但以这价钱有这水准, 算ok了

题外话/补充资料: 见到有个客入座时, 侍应带位到指定位置, 但客人要求卡座, 自行坐在卡座上, 侍应见状表现无奈及黑面, 离开时在我旁边经过, 我听到侍应讲"有冇搅错".....
2014-05-03