2017-06-29 1283 浏览
今日午餐好赶时间,系尖沙咀见到Agnes B 有位就即刻入去医下肚,行到counter,我叫左杯咖啡之后就后悔,因为呢度系冇乜嘢食。但系既然叫左杯野饮,唔想取消张单,而且时间又赶,唔想周围行,唯有硬着头皮叫个烟肉三文治。Cappuccino$40,重奶无咩咖啡味,唔知法国人饮咖啡系咪钟意饮奶多个咖啡味?或者佢系就翻香港人,而创作既港式泡沫咖啡?三文治,就系好 home made 既 style , 好似自已屋企整既口味,无咩可写。食咗只系半成饱,加埋杯咖啡已经差唔多$100,想再食其他野亦没有什么选择。Cafe 无野食应该唔够交租,但系勉强制造几款三文治卖几十蚊,又对得住消费者?这就是品牌效应?无可否认嘅 Agnes B 嘅环境,系真系唔错,彩色嘅地砖衬托一股法式情怀,卖精致嘅朱古力同 retail products ,Agnes B cafe 有名无实。