2007-02-16 53 浏览
住得算近,但又未黎过,原本谂住试下呢度,以为佢系比较特别既小菜馆,点知只系再普通不过既酒楼! 环境只算一般,空间算大,但格局不太突出,o系呢区黎讲,呢个价格我预计d装潢会比较好一点。最先坐落张布有污积,要求换一张如是,换多一次先ok点,真的未进餐已打了折扣。食物方面,选择不多,价钱算比较贵,一来不太饿,二来找不到见到个名就想食既送,所以叫左三送一汤1) 赛螃蟹($65): 碟头几大,睇落用料算可以,有虾、瑶柱同蛋白,但食落比较油,原来蛋白里面有d鱼胶,唔系咁夹,食落算系比其他地方失色!(2) 酱皇石班煲($70): 热热上,有点镬气,不过用料普通,有豆腐同火腩,好有大排档感觉。食落几浓郁,但不够精致!(3) 招牌酸甜炸鸡($65): 好大碟,好似食十人套餐咁大。个汁味道唔错,d鸡件炸得好脆,几嫩,食唔晒要打包tim!(4) 粟米鱼肚羹($65): 味道适中,用料算合格,但整体好普通,应该系大家o系屋企好容易整到既水平!总括黎讲,如果几个黎食就唔值得再去喇,d野除左大之外就无咩可取。

食物方面,选择不多,价钱算比较贵,一来不太饿,二来找不到见到个名就想食既送,所以叫左三送一汤:

(1) 赛螃蟹($65): 碟头几大,睇落用料算可以,有虾、瑶柱同蛋白,但食落比较油,原来蛋白里面有d鱼胶,唔系咁夹,食落算系比其他地方失色!