其实我唔系第一次食Sweets House Cha Cha嘅软雪糕,好耐以前食过,但无乜印象,即系应该称唔上好食啦🙈。今日再食,都系因为见到旅游app有做快闪优惠,软雪糕只系卖$11,就比多次机会佢啦。尖沙咀分店位于food court内,舖位都几大,店员好主动好helpful👍,见我拎住个电话就知我系要兑换张e-coupon,即刻带我去另一边扫张卷,唔使排队。可惜嘅系个软雪糕真系唔好食,虽然称唔上难食,但完全接受唔到原价值$38。宇治抹茶🍵,唔够浓、唔够甜、又唔系涩、又唔系甘,总之就得个淡字。至于北海道牛奶🥛,味道又系一啲都唔出,无奶香,又唔滑,普通过普通。如果你要我评,我其实觉得M记好似仲好食啲😅,可能我唔识欣赏啦。总括嚟讲,经过今次之后,我真系无咩兴趣再食佢嘅软雪糕🍦,味道真系好淡,又唔滑,就算有人请我都系咁话啦。不过除咗软雪糕外,原来Cha Cha都有几多其他食物卖,例如大判烧、泡芙等,有机会都可以试下嘅。但抹茶雪糕,不了😟,作为半个抹茶控,我都真系有啲失望。

宇治抹茶北海道牛奶软雪糕