2021-07-20
✨普普通通嘅体验✨.趁著平日得闲,就同朋友去咗长期都要排好耐嘅「十常八九」食野,听闻即使平日去都要等1-2小时,不过我哋当日约3点去到都几好彩,我谂落雨关系,所以等咗大概半小时就可以入座了😆.- 和栗蒙希朗 $88 (7.5/10)- 菠萝热情果梳打 $42 (6/10)- 卷蛋 $48 (6/10)- 白桃煎茶 $46 (6/10).唔少人推荐和栗蒙布朗,果然几好食(˶ˊᵕˋ˵)面层一条条嘅栗子蓉,入面有雪糕,底层则系脆脆地嘅饼底,整个配搭好match,我觉得唔错,而朋友更不断大赞添😋.不过可惜嘅系卷蛋非常一般,卷蛋包体偏扎实重蛋味,并非松软湿润口感,cream亦都系普普通通,以呢个价钱可以有更美味选择.两杯饮品都有种假假地嘅味道,菠萝热情果梳打只有菠萝味,不过都几解渴;白桃煎茶嘅茶味唔太出,但茶壶可爱加番分~.室内环境除咗靠门口位外,都冇独特打卡位,但整个气氛简约舒适,可惜只有4张枱因而大排长龙,所以都唔太适合想坐耐少少嘅朋友🙈如果钟意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我以下嘅𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚.🔸𝐈𝐠: 𝐅𝐢𝐛𝐞𝐞𝟑𝐛.好评系因为今次唔洗排太耐,如果要排超过
- 和栗蒙希朗 $88 (7.5/10)
- 菠萝热情果梳打 $42 (6/10)
- 卷蛋 $48 (6/10)
- 白桃煎茶 $46 (6/10)
唔少人推荐和栗蒙布朗,果然几好食(˶ˊᵕˋ˵) 面层一条条嘅栗子蓉,入面有雪糕,底层则系脆脆地嘅饼底,整个配搭好match,我觉得唔错,而朋友更不断大赞添😋
🔸𝐈𝐠: 𝐅𝐢𝐛𝐞𝐞𝟑𝐛
好评系因为今次唔洗排太耐,如果要排超过1小时,呢间真系唔太值得去