2018-05-16
3点3黎个下午茶初尝瑞士咖啡室其实一直都好中意食冰室类既餐厅,但我都系事后先知道原来瑞士咖啡室都系连锁店,有好多分店,所以吃货如果真系想食都可以去其他地方试,因为呢间位于屋院范围,夏天行入黎亦会有啲热。环境卫生干净企理 带点装潢,有一幅墙系用麻雀拼砌餐厅名字,令人大为惊叹,十分有特色!黎食个下午茶,听到佢茶记个名叫得「瑞士」,专业既吃货相信「瑞士汁」既食物当然走唔甩,最后叫咗个下午茶粉面 - 瑞士汁牛河奉送热饮一杯,而我就叫咗热朱古力先讲佢既热朱古力:够味,唔会有沟得太多水而淡咗,正常,加上佢用既系black&white cup set,令饮品更地道于瑞士汁牛河,佢一上枱,我只见到深啡色一碟,其实都有啲搞笑,因为我唔系好见到有牛,点知佢地有保护色!不过牛肉确实系有啲少。瑞士汁香浓,能够引起食欲;可惜食落口更带有更大既落差感,因为佢食落唔系好有味道,食到有炒过既味道,但瑞士汁唔算入味我朋友就嗌咗佢地既瑞士汁鸡脾食,有食过一啖。鸡脾上既瑞士汁同炒河既瑞士汁味道确实有点分别,而鸡脾上既瑞士汁比较好,肉同皮都好入味 加上肉质松软,美味整体黎讲佢下午茶比普通茶记贵,可能因为连锁店既关系,建议大家
整体黎讲佢下午茶比普通茶记贵,可能因为连锁店既关系,建议大家可试试佢既小食类。