2022-08-05
今日因为拍片🎥唔齐人,所以就谂下去边到食饭,顺便拍下vlog ,所以我就话:不如揸架旅游巴🚌入西贡拍vlog?大家都举脚赞好后,我地就出发去西贡🧍♂️🧍♂️🧍♂️🧍♀️🧍♀️~黎到之后,我地就发现逢星期一、二既买一送一优惠冇左,不过唔紧要,冇左都要食饭既,所以我地1行5人叫左以下既食物:- 蒜蓉包(Garlic Bread)- 脆炸鱿鱼圈 (Calamari)- 香浓芝士意大利面 (Spaghetti Alfredo)- 香焗肉酱千层面 (Beef Lasagna)- 夏威夷簿饼 (Tropicana)- 秘制酱汁烧排骨 (BBQ Spare Ribs)而饮品就因为Stella做大pin买一送一,所以就叫左2杯,重有朋友想饮奶昔,所以叫左香蕉奶昔~食物都终于黎喇:1. 蒜蓉包🍞 - 我地几个朋友都好钟意食包,所以对包都会好高要求,呢个包唔会太㶶,味道亦唔会太浓,而且焗出黎既包重好香,所以第2碟未上,我地已经消化左🤣2. 脆炸鱿鱼圈🦑 - 香口野就个个都钟意食,今次呢个鱿鱼圈就唔系太多粉,1咬落去已经系个鱿鱼圈,配埋沙津酱,正宗1口1啖肉呀,又系未上第2碟已经俾我地消化左😏 3.
- 蒜蓉包(Garlic Bread)
- 脆炸鱿鱼圈 (Calamari)
- 香焗肉酱千层面 (Beef Lasagna)
- 夏威夷簿饼 (Tropicana)
- 秘制酱汁烧排骨 (BBQ Spare Ribs)
食物都终于黎喇:
3. 香浓芝士意大利面🍝 - 今日除左我同R先生系芝士控之外,我地重多左1个小姐都系芝士控,就系大K喇,意粉多汁唔在讲,芝士味超浓😋少量既火腿都已经令到个意粉生色不少,不过意粉个人感觉软左dd
4. 香焗肉酱千层面🍝 - 呢个系我request话叫既。因为实在太钟意食薯蓉,所以叫左千层面,薯蓉有少少浓,好好食,千层面好松软,重有拉丝既芝士,真系劲开心😊😍😍
5. 夏威夷簿饼🍕 - 今日因为有1个意粉加1个簿饼连2杯饮品$308,所以我地就叫左个簿饼,簿饼底比较簿,所以唔太漏,其他都冇咩特别😋
6. 秘制酱汁烧排骨🦴 - 个汁真系好好食,虽然系排骨,但系都有好多肉,重有既系配菜😍薯条,真系好紧要,呢到既薯系好正,唔似麦记咁食空气,所以好快俾抢食一空喇~
总结:食完呢餐,朋友全部话高质,全部都话要带另1半黎试,全部都揽住个肚走,好开心,所以如果有车既朋友,不妨黎下呢到gathering😋