2021-12-28 1737 浏览
去到深水埗唔知食咩好🤔,咁啱用试到呢间疑似台湾传入嘅意式餐厅,装潢偏外国风,圣诞节前夕有圣诞树同彩带装饰🎄,温馨感满满,吸引咗唔少嘅家庭客。今次试嘅二人餐都几丰富,包左一个小食、两个主菜同两杯嘢饮,Pizza加意粉嘅配搭好似开小型Party🤣————————————————👅 比萨双人($232)🔸小开胃🔸👍🏻奶油炖焗肉丸配烤饼烤饼干咗啲、不过猪肉丸又几多肉汁🧆,芝士配烤饼几好味,多啲芝士就好啦🔸 主菜🔸👉🏻 皇后玛格厚批愈简单配搭愈试得出Pizza质素,配料只有番茄酱、小番茄同马自拉🍅,厚批饼底好Chewy,主要系茄膏酸味同芝士,食一两件都饱肚👉🏻罗勒熏鸡烤面烤焗嘅面好似特别啲,青酱味好重㗎,怕香草/草味要小心啲🪴,咸咸哋熏鸡有烟熏香,加埋综合菇都几多料🔸饮品🔸👍🏻台式鲜柠檬茶估唔到意大利餐厅都饮到有底蕴同层次感嘅茶底,有手摇店感觉🥤,同港式柠檬茶有啲唔同👉🏻台式柠檬梳打够酸爽开胃🍋,啱晒我呢啲钟意酸同气泡饮品嘅人———————————————— 🚩总结:普通食餐饭/聚餐都唔错———————————————— 🌟注意:超过咗套餐所包嘅金额,可以加钱Upgrade———————————

————————————————
👅 比萨双人($232)
🔸小开胃🔸
👍🏻奶油炖焗肉丸配烤饼

🔸 主菜🔸
👉🏻 皇后玛格厚批

👉🏻罗勒熏鸡烤面

🔸饮品🔸
👍🏻台式鲜柠檬茶

👉🏻台式柠檬梳打
够酸爽开胃🍋,啱晒我呢啲钟意酸同气泡饮品嘅人
🚩总结:普通食餐饭/聚餐都唔错
————————————————
🌟注意:超过咗套餐所包嘅金额,可以加钱Upgrade
📍 堤诺比萨
地址:深水埗钦州街94号黄金中心地下7-10号舖