2024-11-03 118 浏览
呢个888蚊嘅海鲜餐抵食夹大件,套餐唔单止喺食材落足心机,用餐环境都一样咁出色。餐厅喺 26楼高空,有一个阔落嘅露台。坐喺露台上食饭,可以欣赏到令人心旷神怡嘅景色。无论系城市 嘅灯火阑珊,定系远处嘅山峦起伏,都为用餐增添咗一份写意。阿拉斯加长脚蟹系呢个套餐嘅主角,每两位食客共享半只。蟹肉质地软腍,带有丝丝嘅纤维感, 咬落去𠮶阵可以感受到海鲜特有嘅鲜甜。蟹脚肉丰厚,食落去有饱肚感,啱晒慢慢叹。芝士樱花虾鲍鱼呢道菜将几种唔同食材嘅特点融合埋一齐。鲍鱼口感滑溜,带少少韧性;樱花虾 增添咗少少脆口;芝士就为成道菜赋予咗一种浓郁嘅香味。呢个配搭令人觉得新颖有趣。法国野生深海白鳕鱼肉质细腻,口感清爽。鱼肉呈片状结构,入口即溶。呢道菜呈现咗食材嘅原 汁原味,令人可以充分咁感受到深海鱼类嘅特色。墨鱼滑同虾滑质地滑溜,入口时有种丝绸般嘅感觉。墨鱼滑带有少少墨鱼嘅独特风味,而虾滑就 保留咗虾肉嘅鲜甜。呢两种滑嘅配搭,为成个套餐增添咗口感嘅变化。

2024-10-28