2020-12-21 344 浏览
好多人都话upper house正,加上系茶系主题,所以我同朋友都好想去试,无奈呢度真系太受欢迎,我地book台最快都要两个半月后先有得weekend high tea -0- 不过,算,试住其他餐厅都一样~终于等到呢日,49楼居高临下嘅景致确实系令人目不暇给,每一个角落都可以感受到气派同格调,high tea set $285 @配呢个景色真系值回票价!Teaset嘅甜点咸点大部分都偏迷你,不过颜色同设计都系精致同缤纷,唯一一个可惜位系唔食姜嘅我一定要食姜味scone,而松饼系我最期待的(本来)不过喜欢姜的话你会好开心,因为全个松饼都系满满的姜粒...🥺虽然全部食物都同茶有关系,不过咸点的茶味唔系太突出,番茄挞最好食,好鲜甜!甜点就觉得绿茶burnt cheesecake同乳酪系真心正,而且好少地方有绿茶burnt cheesecake!总括而言个teaset几靓几清新,好彩结业前可以试到,期待Upper House 春季推出的新餐厅概念~