餐厅: 大堂酒廊
资讯:

2021-07-26 5096 浏览
喺Ritz Carlton staycation,就梗系要book埋佢呢个无敌海景嘅晚餐,以无敌海景,同埋五星级酒店晚餐来讲,呢度嘅价钱一啲都唔算贵,尤其是小童Menu,我觉得系非常抵食。一坐低先系一个巨型面包,小朋友见到非常开心,最紧要嘅系好好味。我哋晚餐叫咗Steak & Frites set,包括左头盘,牛扒,同甜品。头盘可以选择吼八爪鱼,或者餐汤,我哋每人叫咗一样,今晚嘅餐汤系忌廉南瓜汤。烤八爪卖相一流,但系如果可以再烤香口一啲会更好。南瓜汤非常美味,最紧要跟埋面包一齐食,小朋友饮咗我半个汤。至于牛扒我哋叫咗Black Angus Ribeye,可以选择紧薯条或者沙律,牛扒ok但唔系出色,我谂加钱upgrade去澳洲M7牛会比较好。小朋友我哋就叫咗Keats Menu,$120有一个主菜同埋一杯果汁,以五星级酒店来讲,我觉得好抵食,因为之前去过其他餐厅叫Kids Menu,价钱贵,又唔好味。所以呢度kids menu我觉得非常抵,味道亦都好。至于甜品,可以选择Ritz-Carlton Signature Chocolate Cake 或者 Blueberry Cheesecak

至于甜品,可以选择Ritz-Carlton Signature Chocolate Cake 或者 Blueberry Cheesecake,我哋每人叫咗一款嚟试。佢呢度嘅cheesecake唔系非常「漏」𠮶一种,再加埋sorbet,酸酸甜甜,非常夹。词语个chocolate cake,直情系全文嘅重点,佢系跟咗一个橙sauce,再加埋少少酒,我系超级非常之钟意食橙加朱古力嘅甜品,所以啱晒我口味。Chocolate cake做得非常钱Rich,两个人share嚟食就啱啱好。
面包
忌廉南瓜汤
烤八爪鱼
Black  Angus  Ribeye
Ritz  Carlton  Chocolate  Cake
Blueberry  Cheesecake
Steamed  Chicken  Breast