2021-09-19
难得星期四放假相约旺角景观开扬餐厅午膳,openrice 预约中午12点正价餐牌7折,11:45pm到刚开店未set 好枱,到12点正再去到,最正嘅窗边2人枱已有客,唯有坐佢哋旁边张枱,食客到1点就多D。原来午餐set 唔洗book 都做紧7折特价,𠮶午餐有餐前沙律🥗、香草包、餐汤🍵、main course&餐饮,折左好抵,卡邦尼尖通粉🍲配料和汁好味,但朋友话长通粉颇硬,但我觉得ok,可惜盲曹鱼🐟就太咸,落单时侍应话青胡椒忌廉汁无左改第D dressing,唔知系咪咁影响𠮶味,但配曹鱼🐟嘅薯角、青露荀都净得咸味唔好食,厘碟实在令人失望😢!加HK$15有是日甜品🍮是朱古力蛋糕,配咖啡很夹,另一个餐叫西红茶☕也不错,两个餐所有嘢除左碟曹鱼都好食😋,男女侍应服态度务几好,特别短发男侍应好礼貌👍🏻,值得再光顾呢!