2017-05-26
朋友推介一间高人气楼上cafe,好奇点解咁受欢迎,今日决定入去坐坐。餐厅喺油麻地A2附近,新装修大厦,楼下仲有保安按电梯,未入到餐厅已经好好印象。餐厅喺5楼,上到来仲有人排队,好彩冇几耐就有得入。第一印象好好!装修干净清爽简约,有小小北欧风格,一面照片墙吸引目光。我地坐喺落地玻璃窗前,有旺角夜景睇,好适合倾计。叫左二人餐,每人都有一份【餐汤/沙律➕主菜➕甜品➕饮品】,共$268(加一另计),两人share,个人觉得非常抵食。【沙律】新鲜,芝麻酱唔太多,合我心意【澳洲T骨牛扒配蒜蓉汁】好惊喜!平时二百几先有一份牛扒,呢个咁大旧,肉质鲜嫩,真系好抵!蒜蓉汁好特别,既有蒜香又有鲜味,带出牛肉嘅香味,满意配烘得脆皮嘅薯仔同翠玉瓜粒,浓淡适宜,⭐️⭐️⭐️⭐️【西西里一口牛粒烩饭】饭粒软硬合适,牛肉好入味,煮得好林,唔会塞牙,份量都好足,推介!追加一份【法式焗蚝】芝士全覆盖,蚝肉够肥,配埋沙律菜,均衡合理唔会太肥🌚【Buffalo wings】6只鸡亦先$58,红红火火的酱料,有颜值!【是日甜品】雪糕球➕奶油➕棉花糖,好梦幻。雪糕有绿茶、曲奇同云尼拿拣,配棉花糖甜到心景靓好味,好难得的楼上cafe,会再
餐厅喺5楼,上到来仲有人排队,好彩冇几耐就有得入。
我地坐喺落地玻璃窗前,有旺角夜景睇,好适合倾计。
【沙律】新鲜,芝麻酱唔太多,合我心意
景靓好味,好难得的楼上cafe,会再来帮衬