2012-05-02
老公为咗同我庆祝升职, 几日前已经订定位, 由于系星期五, 所以要八点半前埋单。之前我生日时老公已经同我嚟过, 上次食海鲜窝打边炉, 今次试吓啲"烧肉"。见老公呆呆滞滞, 我又冇咩胃口, 所以只叫咗牛, 带子同鸡。首先当然系食前菜先啦! 今次同上次唔同, 有一个沙律(系普通茶餐"鸡脾沙律"𠮶款沙律), 噢! 太失望了, 上次有黑豆架! 其他就一般啦!老公饮青岛, 我本来谂住叫杯ASAHI, 点知佢话冇卖呢个牌子啦! 上年9月嚟食仲有架! 唯有饮ERDINGER啦! 好彩都OK好饮。生料到啦! 我唔食牛, 不过老公话好味, 带子唔鲜味, 鸡肉好普通, 我个人觉得唔值$1XX一碟啰!总括而言, 我希望唔会再嚟, 因为价钱贵但货色一般, 物非所值啰!
之前我生日时老公已经同我嚟过, 上次食海鲜窝打边炉, 今次试吓啲"烧肉"。见老公呆呆滞滞, 我又冇咩胃口, 所以只叫咗牛, 带子同鸡。 首先当然系食前菜先啦! 今次同上次唔同, 有一个沙律(系普通茶餐"鸡脾沙律"𠮶款沙律), 噢! 太失望了, 上次有黑豆架! 其他就一般啦! 老公饮青岛, 我本来谂住叫杯ASAHI, 点知佢话冇卖呢个牌子啦! 上年9月嚟食仲有架! 唯有饮ERDINGER啦! 好彩都OK好饮。 生料到啦! 我唔食牛, 不过老公话好味, 带子唔鲜味, 鸡肉好普通, 我个人觉得唔值$1XX一碟啰!