2024-01-12 986 浏览
系屋企食完火锅,未够喉!少左秘制的酱料及特色丸,心挂挂为食瘾又起,咁辛苦揾钱,当然要同屋企人去揾间高质的火锅犒劳自己。今次尖沙咀火锅选择都好多,屋企人其实有好多楼上铺的火锅都好高质,所以佢拍板,拣左煲底海鲜火锅。🌟#杏汁猪肺汤暖冬之选,一定要拣润泽心扉的汤底,杏汁味唔算浓,好香,岩晒我!每一啖都好香,好滑,真系好饮!必试~🌟#牛爪边火锅点少得牛肉,牛爪边雪花均称,牛脂味唔重,肉味浓,入口即化,好食!值得欣赏系份量十足,算抵食!🌟#猪颈肉摆盘用心,好靓,味道亦不错,爽脆清甜。🌟#秘制爆汁丸鸡肉酒心丸,梅菜猪肉丸,芝士虾丸,流沙墨丸,每款2粒,好鲜甜爽口,食得出是鲜肉制。但真系好Juicy~小心烫亲~🌟#蟹黄饱满满蟹黄,鲜香惹味,超好食。🌟#前菜小食︰#酥炸虾油条+冰火鱿鱼虾油条好香口,入口酥脆,虾Q弹,唔油腻,好好食。冰火鱿鱼好惹味,唔会太辣,好开胃。🌟#紫贝天葵不得不赞,用料足,味道佳,甜味淡,好健康。饮过咁多次的紫贝天葵,呢家真系算用心!今晚食得十分满足,环境舒适,座位宽阔,最重要系食物质素高,值得encore~

🌟#杏汁猪肺汤

🌟#牛爪边

🌟#猪颈肉
摆盘用心,好靓,味道亦不错,爽脆清甜。

🌟#秘制爆汁丸

🌟#蟹黄饱
满满蟹黄,鲜香惹味,超好食。

🌟#前菜小食︰#酥炸虾油条+冰火鱿鱼

🌟#紫贝天葵