2024-01-29 73 浏览
最近留意到康怡Aeon地下个层开咗间新餐厅食沾面,仲要系我最爱嘅龙虾沾面,谂都冇谂就决定要试呢!喺落单counter几步嘅距离,就有个专属座位区,坐得舒舒服服,落单后会附上取餐通知器。作为龙虾迷嘅我又点会唔试特制龙虾沾面($93),个沾面汁用石锅上,汤汁持续冒泡同烟,仲有吱吱声,适逢天气咁冻,真系好正!沾面汁好有龙虾味,用嚟点粗身但面质烟靭嘅面条依然挂汤呢!内里有粒粒龙虾肉,好满足!极上3L广岛蚝赤海老沾面铺满樱花虾($103) ,汤汁内有粒粒豚肉,火炙叉烧肥瘦适中,经火炙后食落更甘香,连配菜鲜旬条都系咁爽脆。另外不得不提3L广岛蚝,size够大不用说,最难得系炸得脆口但炸粉不厚,一啖咬落去,好juicy! 个人建议跟餐必点!