2004-12-27
近期城中热话-- 又一城o既百佳摇身一变成高级超级市场, Taste. 趁今日同家姐都放假, 就齐齐过黎九龙塘见识一下. 逛完之后有d肚饿, 但系又一城又无野o岩食, 谂起好多食家称赞过, o系又一村o既Teddy's Cafe, 就行过黎食tea. 好彩之前去过liz's, 知呢间cafe就o系佢附近, 所以都几顺利就去到cafe. 一心想试佢地o既暖心朱古力布甸, 点知tea time无得供应. 但系其中一个女仔好好人, 话特别帮我地落单整, 我地就可以一尝此镇店甜品.等左大约廿分钟, 两个热腾腾o既暖心朱古力布甸就上台啦! 紧张一刻-- 一切开个布甸, 暖朱古力浆就缓缓流出黎. 好野, 系佳品! 与a la maison相比, 此店o既暖浆较稀, 无咁浓朱古力, 但系亦因此而较清新, 食完整个都唔觉漏. 伴碟有一块杏仁姜糖, 姜味几香, 增加美感之余亦丰富此甜品o既食味!两客布甸只系$32 x 2, 仲唔收加一, 好抵! 会再翻炒!
两客布甸只系$32 x 2, 仲唔收加一, 好抵!
会再翻炒!