2022-11-12 25 浏览
最近天气冻左好多,真系要试试啲热嘢暖下个胃🥹女仔养生识食就肯定拣花胶鸡☺️☺️最后拣左旺角呢间荣哥煮场试一下,佢可以单点都可以选二人套餐,套餐系一个前菜+一个煲+一份小菜+两个白饭(+12可以转淮山面)+2份是日甜品🍮前菜凉拌云耳+麻酱四季豆酸酸的云耳作为前菜系一流😗完全系开胃俾我好好食鸡煲😍麻酱四季豆都系,佢既四季豆好爽,配埋酱料都系开胃一流👍浓汤鸡煲翅 💰368汤锅同埋炉一齐上,翅同埋鸡系分开蝶上,防止煲烂啲翅,等差唔多既时候再放入去,可以保持鸡既嫩滑同埋翅既完整☺️鸡汤火滚之后放料,差唔多既时间就可以熄火啦☺️即刻装碗汤饮下,好好味😋浓汤花胶鸡💰268同样系鸡既汤煲,但系同鸡煲翅真系唔一样味道😆呢个花胶鸡就会再味道重啲,花胶既味道融入汤里面,佢既黄油鸡都系好嫩滑,完全都唔洗点豉油都够晒味道😍白灼牛肩胛😏呢个真系不得不赞,估唔到佢咁好味,首先系佢牛肉味十足!佢既酱汁好特别,唔知点解有食火锅牛肉既味道☺️☺️而且份量十足,好满足是日甜品-杨枝甘露甜品都好唔错,有芒果🥭肉+爆汁西米,系最后食饭即刻解腻,绝配😌今次真系食得好满足,鸡汤养生滋补,小菜甜品都好岩我心水😆
前菜
凉拌云耳+麻酱四季豆

浓汤鸡煲翅 💰368

浓汤花胶鸡💰268

白灼牛肩胛

是日甜品-杨枝甘露

今次真系食得好满足,鸡汤养生滋补,小菜甜品都好岩我心水😆
  • 浓汤花胶鸡煲
  • 杨枝甘露