讲到cafe,位于太子嘅Hami Harmony真系好得我心,无论系装潢定食物我都咁喜欢,而且仲系大家大大力支持嘅💛💛!餐厅走木系小清新风格,感觉好warm,虽然餐厅面积唔大,但座位间空间感都够,坐得舒服。另外好欣赏店员会主动介绍及推荐餐点,好贴心!🥰龙虾汤配蟹肉($98)龙虾汤系2人份量,龙虾味道几浓郁,质感都滑溜,蟹肉份量唔少,而且用茶壶装住上菜呢个卖相几有趣。😝蟹肉芝士大啡菇 ($85)一份有2件,大啡菇好厚身好juicy,加上酿咗满满蟹肉,口感唔错,调味亦刚好,个人好喜欢呢个前菜。💖😊白酒忌廉煮青口 ($98)青口几鲜甜,酱汁好creamy带少少稠身,味道亦唔会太浓盖过青口味道,配料仲有好多意大利青瓜、紫洋葱等,唔错!👍😉西班牙黑毛猪扒 ($198)呢个猪扒真系好大件,好厚身,配埋炸薯条,成个埋盘好有气势!猪排调味唔错,配埋烧汁几好食,不过略嫌肉质有少少嚡影响咗口感。😣蛋白脆饼 ($58)& 热情果菠萝梳打 ($48)食饱饱都要试埋餐厅自家制甜品,呢个蛋白脆饼真系好好味呀!饼底脆得黎带少少烟韧,同时加入士多啤梨味道好香甜,配上酸酸甜甜嘅热情果酱汁,几夹㖞!另外都点咗杯特饮,感觉

龙虾汤配蟹肉($98)

蟹肉芝士大啡菇 ($85)

白酒忌廉煮青口 ($98)

西班牙黑毛猪扒 ($198)

蛋白脆饼 ($58)& 热情果菠萝梳打 ($48)
食饱饱都要试埋餐厅自家制甜品,呢个蛋白脆饼真系好好味呀!饼底脆得黎带少少烟韧,同时加入士多啤梨味道好香甜,配上酸酸甜甜嘅热情果酱汁,几夹㖞!另外都点咗杯特饮,感觉几清新,味道亦唔算太甜,解解油腻感。😋😋

餐厅整体食物质素都几高,价钱亦合理,佢地嘅2人餐亦好吸引!想约三五知己倾计食好西,嚟呢度都唔错呀!😊😉
2022-09-27