2021-10-24 450 浏览
今日同男朋友有啲事要做,所以去新蒲岗mikiki 入面行下。食完野有啲口渴,经过见到间臻茶,见到桃系列饮品几吸引,所以就试下。我男朋友就比较养生,唔饮奶盖同冻饮。左边系芝士桃桃,即系奶盖桃茶(?)又唔似沙冰,整体上个味道系唔错,不过一直饮都饮唔到啲奶盖,可能系因为啲奶盖太实? 我个人喜欢啲奶盖水状啲,一路饮会慢慢同杯饮品融埋一齐。呢杯唔会,饮到底仲有啲奶盖系到😅 最底有啲粒粒桃,唔知系因为唔当造定点,啲桃比较实又唔甜完全冇味🤔右边系热嘅暖暖紫薯,我男朋友话见到佢用紫薯粉,而唔系用新鲜嘅紫薯,我饮过一啖,甜度都适中,唔会太甜或者太淡,饮饮下仲饮到啲类似番薯根嘅嘢,一路饮嘅时候都饮到啲紫薯落口,所以我真系唔知佢到底系用紫薯定系紫薯粉,不过呢杯野宜家凉凉地饮就啱晒,下次我可能会饮呢一个。

我男朋友就比较养生,唔饮奶盖同冻饮。

外卖自取