2018-07-17 194 浏览
市场上愈开愈多日式疏乎厘班戟专门店,亦由于女友投诉已久,暖男男友唯有安排一顿令内子满意的甜品宴。 系新都会广场既L.D.K by Ufufu Café (下称LDK) 就满足到我两大要求: 1. 唔洗排队  2. 有疏乎厘班戟。当然, LDK绝对冇令我失望。 疏乎厘班戟配静冈蜜瓜可以讲系恰到好处嘅配搭, 主因系疏乎厘班戟必然地会配以奶油及蜂蜜,而蜜瓜的清甜爽脆则能与丰盈甜感重的奶油疏乎厘无缝接合。 一赞静冈蜜瓜除左甜度高之外, 又极之水润。 果汁多到似饮紧一杯鲜榨的蜜瓜汁般。 总括而言, LDK呢个呢个班戟配搭系好成功。 不过, 虽然唔洗排队, 但即叫即造关系,值唔值得等30 分钟食就见仁见智。

疏乎厘班戟

疏乎厘班戟