2023-09-06
新鲜海鲜同打边炉永远都系绝配👍🏼 今日黎到旺角呢间阿爷八仙锅,睇个名都知系sell新鲜☺️ 晚巿做紧2.5小时海鲜火锅放题,价钱$398一位,合理价位。火锅之前先有得食鸡煲,有3个味拣,我地拣左芝士味😏 香浓嘅芝士煮到半溶拉丝,包住d鸡食好正🧀🧀🧀 食完鸡煲会有时令靓汤同日式厨师推介小食,我地𠮶日有冬瓜汤,炸软壳蟹同炸年糕,冬瓜汤清热解渴😘食完咁多前菜,就到主菜打边炉啦😌 我地拣左蕃茄汤,清清地蕃茄味好香。之后就会有大大份龙虾海鲜拼盘送上🦞 真系超惊喜,所有海鲜都好新鲜绝对唔系急冻货,见到只鲍鱼仲郁郁下添🤣 海鲜拼盘我最钟意当然系龙虾,其次只蟹都好新鲜爆哂膏,劲正😍😍其他火锅配料用menu落单,每次可以落8样,都有好多海鲜选择😋 海鲜以外仲有安格斯牛肉,虽然无和牛咁入口即溶但牛味好浓,一样食唔停口😁