2024-12-25 0 浏览
近排天气冻,就同几个朋友去打边炉,一路烚一路吹水。我哋今次去咗深水埗福华街舅父仔火㶽专门店打边炉,店内装修雅致,地方虽然不大,但都坐得舒服,全完没有压迫感。枱旁边还可以加架车仔摆放食物,都唔觉挤迫。食物方面汤底这里的汤底种类繁多,因为想食到食物鲜味,所以就拣咗最基本的荽茜皮蛋豆腐汤㶽。酱料酱料是打边炉不可或缺的一部份。这里酱料选择很丰富,值得一提嘅系佢哋嘅XO酱系餐厅自家制的,材料丰富,味道浓厚,配上火㶽配料,非常惹味。火㶽配料重点推介极品封门柳肉汁浓厚,非常爽口,西班牙黑毛猪肉质嫩滑,而墨鱼滑、虾滑及四寳丸弹牙多汁。另外我还点了一些小食,黄金炸鱼皮、蟹子墨鱼薄饼、黄金炸响铃,都非常香口好食。餐厅还提供特色小炒,但要留待下次才可品尝!
近排天气冻,就同几个朋友去打边炉,一路烚一路吹水。

食物方面
汤底

酱料

火㶽配料

餐厅还提供特色小炒,但要留待下次才可品尝!
2024-12-17
  • 黄金炸鱼皮