2024-01-21 1976 浏览
📍味仟食店 ⭐️暖笠笠炭火煲仔饭呢间系我嘅中学回忆🥹记得𠮶阵时都系冬天,温书温到夜一夜,又冻。转角见到间煲仔饭,就行咗入去。热辣辣送上嚟,一开盖啲烟涌出嚟,好香!事隔多年再去食,系回忆的味道🥰虽然佢而家要大排长龙😂我同朋友仔铺都未开就去排队!建议大家都要早少少,佢夜晚6:30开舖,大概6:15左右去到就差唔多!如果唔系有排等,因为佢舖头好细🙈✨ 毛家辣田鸡煲 $75👍🏻👍🏻👍🏻食辣嘅朋友仔,一定要拣毛家辣!有辣真心香口好多!同埋佢其实都只系少少辣,如果再辣啲会更加好食!😋呢间嘅煲仔饭粒粒分明,仲要有饭焦,好正!朋友叫嘅田鸡,其实我唔系好食🤣尽我所能试咗一旧,都真系好滑,但系始终克服唔到心理关口🙈✨ 窝蛋牛肉肉饼煲仔饭 $84 👍🏻👍🏻👍🏻叫咗一个唔辣嘅试,三拼,可以叫多几个𩠌!呢三样嘢捞饭真系好正!最后忍唔住攞左毛加辣嘅饭捞埋一齐食🤤正!!!窝蛋上咗之后焗多一阵,会更好食!🤩
📍味仟食店 ⭐️暖笠笠炭火煲仔饭

✨ 毛家辣田鸡煲 $75👍🏻👍🏻👍🏻