2016-12-22
前几天跟几位朋友聚餐,选择了铜锣湾人流密集的地方。系网上搜集,想揾间环境唔会太嘈之余又好食,价钱合乎原则既,睇到Agnes b cafe 评价不错,于是打去book位。临近圣诞,餐厅怖置有棵类似迷你圣诞树盆栽仔,加埋姜饼人装饰,好别致,望住绿色植物食野,个人都清新左!巴拿马火腿沙律$98讲返食物,首先点了巴拿马火腿沙律,都系好清新,有新鲜翠绿沙律菜,仲有super food 无花果, 好鲜甜. 配巴拿马火腿咸香味浓, 恰到好处. 洋葱汤$68洋葱味香浓,配埋芝士多士,口感丰富,味道唔会太咸。开心果芝士火锅 $168朋友最钟意食芝士, 就点左个芝士火锅, 加埋开心果肉, 个味道更加香浓, 芝士汁好幼滑, 但系密度高, 完全可以令食材充分包住. 食材有薯仔,栗子等,斋食食材都咁好食!龙虾红菜头蜜糖芥末汉堡(竹炭软包)$188天然竹炭饱好软绵绵, 无咩味道, 不过几特别, 个感觉几健康清新. 材料有新鲜龙虾肉,啖啖龙虾肉很鲜甜多汁,肉爽弹牙,份量算好足料呢!中间仲有红菜头做点缀, 微甜味, 加埋蜜糖芥末酱甜而不辣, 再更加JUICY惹味! 不得不提个薯条, 好香好脆炸到唔油好干身.
cafe 评价不错,于是打去book位。
临近圣诞,餐厅怖置有棵类似迷你圣诞树盆栽仔,加埋姜饼人装饰,好别致,望住绿色植物食野,个人都清新左! 巴拿马火腿沙律$98
洋葱味香浓,配埋芝士多士,口感丰富,味道唔会太咸。 开心果芝士 火锅 $168
朋友最钟意食芝士, 就点左个芝士火锅, 加埋开心果肉, 个味道更加香浓, 芝士汁好幼滑, 但系密度高, 完全可以令食材充分包住. 食材有薯仔,栗子等,斋食食材都咁好食! 龙虾红菜头蜜糖芥末汉堡(竹炭软包)$188
不得不提个薯条, 好香好脆炸到唔油好干身. 焦糖炖蛋 $58
焦糖面非常脆口,中间的炖蛋好幼滑。 味道适中不太甜,因为夹杂著很多云呢拿籽,甘甜味很独特芳香! 圣诞蛋糕$58
朱古力味香浓唔腻,入面蛋糕软滑,真系睇得又食得!完满左今晚美味一餐!