6天前
气温突然骤降,梗系要食返碗热辣辣嘅面食暖下身,放工同同事一齐落车见到有间原煲上嘅鸡汤米线「厨汇浓汤鸡」门外已经有人排队,我地排咗一阵就有位入坐👍🏻每张枱上面都放有一个一人锅,等锅物上枱店员就会点火加热,确保每一个锅都够晒热,冬天食返一锅就最适合不过👍🏻胡椒猪肚鸡锅我点嘅胡椒猪肚鸡拼米线,大大碗超足料,鸡件大概有十件,鸡肉嫩滑啖啖肉,汤底胡椒味浓郁鲜甜,再加入大量唐芹、本菇、木耳、红枣同猪肚,不加任何味精,好饮到我饮晒成碗汤😆浓汤鱼三宝锅同事点嘅鱼三宝,有鱼腐、鱼片头同潮州白鱼蛋,再加入娃娃菜、本菇、平菇、木耳同唐芹,每样我都试咗一件,鱼腐吸满汤汁劲鲜味,鱼蛋弹牙有鱼味,鱼片头亦都好爽口,冬天饮完好暖胃香芹墨鱼饼另外我地再加咗个小食煎墨鱼饼,里面加入咗香芹粒令口感更加丰富,墨鱼饼Q弹鲜美,配上泰式辣酱更加惹味😋📍厨汇浓汤鸡 (旺角)旺角快富街33号地舖人均消费:$100食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️环境:⭐️⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回头率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
胡椒猪肚鸡锅
浓汤鱼三宝锅
香芹墨鱼饼
📍厨汇浓汤鸡 (旺角)
旺角快富街33号地舖
人均消费:$100