2018-02-01 340 浏览
哗。。天气冻除左打边炉,最想食一定系煲仔饭啦!仲要炭炉嘅先最正吖。。由于太想食于是上网睇下有咩好介绍,点知什我发现呢间隐世巷仔小店。其实睇完网上评价,我都好期待黎食㗎,同埋一定叫呢个招牌腊味煲仔饭,入面有腊肠腊肉膶肠同埋虾干,上台时先焗一阵,唔好心急等一阵吖(笑)好足料,而且唔系得个肥膏嘅腊味,用料正,饭系一粒一粒咁有咬口够干身,最怕煲仔饭湿漉漉,呢个饭同豉油配合得刚好。睇下啲虾干大粒到呢~好香,好硬有排咬(爆)饭焦果到我交俾朋友食多啲,我怕痴牙食左一啖,好香炭烧味仲脆卜卜添,钟意饭焦嘅朋友必试。除左煲仔饭,我想讲佢地嘅小炒都非常吸引,呢晚2个人只能食到个饭,炒个菜同埋呢个鸡煲。。我想讲,个鸡系惹味到你不停夹黎食,太香太好味,而且鸡肉仲系好滑的。我一定会再嚟encore,我想试埋其他多一啲小炒呀~