2023-11-02 2098 浏览
。O小姐。暂停一下。日常。忙咗咁耐,系时候要暂停一下,休息一阵。难得朋友又可以放假,咁我哋就一齐出嚟饮过咖啡食个下午茶啦😏讲返间餐厅先,呢间餐厅个名都几得意,叫暂停一阵 Pause it 😬即系再忙都要休息一下。间餐厅位于炮台山嘅横街入面,搭地铁嘅话,出地铁站,过马路直行𠮶两条街道,见到AIA就向左,咁就会见到啦,佢呢条街好多嘢食,地理位置嚟讲都近嘅,拣呢间餐厅嘅原因,第一佢系楼底好高啦,方便倾偈,第二就系佢有得俾我呃like打卡☺️由于我哋系下午茶时间过嚟,所以人唔系好多,唔系好使等就已经可以有位座。我哋分别叫咗一个黑芝麻latte,另外一个系Hojicha Latte! 个黑芝麻咖啡好香,好重黑芝麻味,而培茶咖啡都好有茶味嘅,不过如果两杯相比嘅话呢,黑芝麻咖啡会更胜一筹🫨可能因为比较特别啲。除咗个味道之外,重点系个拉花好靓!打卡一流🫢话说我都有学过咖啡班,拉花拉个心心都已经拉到想死,饮咗好多杯自己冲嘅咖啡都未拉到一个靓嘅心🥲所以出去饮咖啡嘅时候,见到人哋拉得好靓,系好羡慕。头先偷望吓d 咖啡师,佢哋个样都好后生㗎咋㖞,再睇返间铺入面d poster , 原来佢哋有咖啡拉花班😯 唔通佢
。O小姐。暂停一下。日常。

忙咗咁耐,系时候要暂停一下,休息一阵。

难得朋友又可以放假,咁我哋就一齐出嚟饮过咖啡食个下午茶啦😏

我哋分别叫咗一个黑芝麻latte,
黑芝麻咖啡
另外一个系Hojicha Latte!
焙茶咖啡
黑芝麻加焙茶咖啡

除咗个味道之外,重点系个拉花好靓!打卡一流🫢话说我都有学过咖啡班,拉花拉个心心都已经拉到想死,饮咗好多杯自己冲嘅咖啡都未拉到一个靓嘅心🥲所以出去饮咖啡嘅时候,见到人哋拉得好靓,系好羡慕。头先偷望吓d 咖啡师,佢哋个样都好后生㗎咋㖞,再睇返间铺入面d poster , 原来佢哋有咖啡拉花班😯 唔通佢哋就系喺度上完堂跟住之后就喺度做埋part-time? 咁下次嚟嘅时候,我系咪都可以先上完个拉花班,跟住再去饮返自己杯咖啡🤣 一边赚钱,一边饮咖啡跟住再打卡呃like 🫢

当然,打卡咁重要,除咗饮嘢之外,咁都要食嘢我哋仲叫咗个全日早餐,
全日早餐
仲有个法式西多士。个西多士唔系净系西多士咁简单,佢仲有好多生果做配菜㗎,个版本都几靓啊,
法式西多士
而全日早餐就系正正常常啦。

如果想有个轻松嘅下午,饮杯咖啡,又想同朋友倾吓偈嘅话呢,我觉得可以嚟呢度,因为佢楼底都真系高,唔会好局促,咁当然,如果有一杯好饮嘅咖啡就会更加好😏
黑芝麻咖啡
焙茶咖啡