2024-07-09 682 浏览
见到屋企对面新开咗呢间餐厅,记得之前喺海运都想试,星期日夜晚终于有时间试到可能餐厅新开的关系,其实有好大改善嘅空间首先,我同妈妈嚟食,打算叫一个主食,一个甜品,两杯饮品,因为我哋想食完主食先至上甜品,所以落单嘅时候,甜品备注咗叫起。落完单之后,有侍应过来通知我们,甜品虽然写咗叫起,因为系统问题,其实佢哋会一齐做的,所以如果下次想甜品后上的话,要分开落单,我们同意咗,冇问题的。不过,之后问题来了,我们的主食,大约在下单后半小时才到,我们以为甜品要做时间比较长,大约下单1小时还未到,发觉唔对路🧐去问问职员系咪漏咗单,先至发觉,原来厨房见到叫起,真系要叫佢先起🤣咁之前侍应讲嘅嘢又系点样?😅😅😅第二个问题,我哋叫咗两杯饮品,第一杯系紫薯牛奶,卖相几好,我都试饮咗一啖,正正常常。第二杯饮品系芒果沙冰,影相效果一流,不过芒果味道比较淡,饮落去又冇乜甜味🫠主食我哋叫咗烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭,个卖相的确系几好,不过啲饭得少少辣味,冇乜咸味,我怀疑厨房冇落盐🤣🤣🤣黑毛猪都算几好食😋最后甜品,拣咗芒果窝夫,又系卖相一流,呢个甜品系成晚最好食,窝夫几有蛋香味,忌廉又唔会太漏,虽然芒果唔系太甜,但系芒果酱做

可能餐厅新开的关系,其实有好大改善嘅空间

第二个问题,我哋叫咗两杯饮品,第一杯系紫薯牛奶,卖相几好,我都试饮咗一啖,正正常常。第二杯饮品系芒果沙冰,影相效果一流,不过芒果味道比较淡,饮落去又冇乜甜味🫠主食我哋叫咗烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭,个卖相的确系几好,不过啲饭得少少辣味,冇乜咸味,我怀疑厨房冇落盐🤣🤣🤣黑毛猪都算几好食😋最后甜品,拣咗芒果窝夫,又系卖相一流,呢个甜品系成晚最好食,窝夫几有蛋香味,忌廉又唔会太漏,虽然芒果唔系太甜,但系芒果酱做咗增添味蕾嘅效果,所以成晚唯一令到我满意嘅就系呢个甜品🥹

第三个问题,呢间餐厅,原来晚上八点关门😅点解会咁早关门?🤣🤣🤣

坦白讲,暂时我都应该唔会再食呢一间,或者其他分店,虽然侍应嘅服务态度系几好,不过以味道,落单系统处理,出菜速度,不太令人接受🤦🏻‍♀️

2024-07-07
用餐时段