2023-12-01
我试咗「铁观音珍珠鲜奶茶」,佢结合咗新鲜牛奶、铁观音茶同珍珠,呈现出好惊艳嘅口感同风味。首先,呢杯饮品有好浓郁嘅奶香同茶香,一饮而下,香气迅速充满口腔。铁观音茶嘅烘焙香气特别突出。茶叶经过烘焙嘅过程赋予咗佢独特嘅风味,令人回味无穷。其次,珍珠嘅加入令整个饮品有一丝嚼劲。呢啲Q弹嘅珍珠喺口中轻轻咀嚼时释放出微甜嘅味道,同牛奶茶同铁观音茶嘅风味相互融合,营造出一种好愉悦嘅口感体验。珍珠唔单止带嚟口感上嘅满足,仲增添咗一份独特嘅风味层次。呢杯饮品嘅口感好丰富,牛奶茶嘅滑顺口感带有微微嘅奶脂感,而铁观音茶就有一丝丝嘅涩感,呢种层次丰富嘅口感令每一口都充满惊喜。茶嘅清新同奶嘅浓郁喺口中交织,两者嘅平衡使得整个饮品更加和谐。我好钟意呢款手摇,尤其佢独特嘅组合同精心调配都好出众。无论系茶嘅香气、奶嘅浓郁定系珍珠嘅嚼劲,都可以带俾人独特嘅享受同满足感。呢款饮品绝对值得推荐俾所有钟意铁观音同手摇嘅人