是日晚餐去食鸡煲其实鸡煲喺香港兴咗咁耐,我一次都未食过,因为朋友推介亲既都系麻辣鸡煲/劲辣鸡煲,我仲系食小小小小辣既初哥但见到OpenRice 评价很高既依闻18楼鸡煲最好开心因为见到有人写可以拣辣同唔辣呀辣度可以拣大/中/细 或者唔辣,分店位置仲好方便,喺旺角创兴广场,咁我终于可以食一生第一次既鸡煲啦我地18:30去到,食A餐,限时两小时,每位$208。舖头光猛企理,行怀旧风格,睇得出店主有心思设计舖面,令到大家食得更开心值得一赞,仲喺自助雪糕站果度,竟然系播住雪糕车的音乐真系好正!雪糕仲有乳酪雪糕和朱古力雪糕选择,我同友人都系拣乳酪雪糕,装完雪糕后,仲可以落缤粉朱古力粒同珍珠椰果,自己DIY!好满足另一方面,座位呀服务生呀都好令人满意!舖头采卡位间格,背部有咕𠱸位,座位独立得黎又舒服,一班朋友或者二人世界都唔会受打扰服务生好有礼貌,又勤力收碟,出菜又快,真系无得弹舖头采用QR code 下单,有海鲜/肉/丸/蔬菜🥬,我地叫咗虾/蛏子仔都好新鲜,丸类我推介夹心豆卜,系咩味就唔讲住,总之好有惊喜好好味,我地两个人共叫咗六粒我好满意呢一餐,一定要快啲约朋友再去
是日晚餐去食鸡煲
但见到OpenRice 评价很高既依闻18楼鸡煲最好开心
因为见到有人写可以拣辣同唔辣呀

值得一赞,仲喺自助雪糕站果度,竟然系播住雪糕车的音乐

服务生好有礼貌,又勤力收碟,出菜又快,真系无得弹

好好味,我地两个人共叫咗六粒

我好满意呢一餐,一定要快啲约朋友再去
2022-08-31
  • 鸡煲