2022-02-23
呢日同朋友由山顶行去西高山,行完两个钟之后落返嚟山顶广场,见到呢一间奈雪之茶,朋友就话想饮杯嘢先返落山,见自己都好耐冇饮过呢类型嘅特色饮品,而且见到呢间店有我最喜爱既奶盖茶,之后决定要饮一饮。可能因为当日系星期六嘅关系,所以店入面人山人海,感觉要揾个位都有难度,单单系排队去买杯饮品都要排至少5分钟,今次就叫咗霸气芝士芒果 650ml ($45),店员会比一个响闹器你,当饮品准备好时就会通知你,大约等了10至15分钟就可以攞了。霸气芝士芒果 650ml ($45)这杯饮品的份量十足,不过感觉热量超高,每一啖都系罪恶感,面层嘅芝士奶盖味道浓郁、够哂creamy,令我有一种想单独叫一杯芝士奶盖饮的冲动,要芒果茶有芒果的甜味亦有茶的香味,甜而不楼,饮得顺口舒服。总括而言,味道真系唔错,而且够晒大杯,随时饮完一杯都唔使食饭,而且见到店内仲有好多看似吸引的面包可供选购,不过由于啱啱行完山做完运动,唔想食得太过分,所以就冇买,另外,只有山顶一间店,地点不太方便,但下次来到山顶依然会光顾。
霸气芝士芒果 650ml ($45)